Behandling af stress

Få hjælp til stress med terapi

Stress er en af de mest almindelige årsager til mistrivsel i hverdagen. Måske føler du dig overvældet, har uro i kroppen, sover dårligt eller har mistet glæden ved ting, du plejer at holde af. Gennem samtaleterapi hos mig, kan du få støtte. Sammen undersøger vi dine reaktioner, finder årsagerne til stressen og skaber rum til mere ro og balance i dit liv.

Hvad er symptomerne på stress?

Stress viser sig forskelligt hos alle. Nogle mærker det i kroppen, andre i tankerne eller i relationerne til dem omkring sig. Typiske symptomer på stress kan være:

Hvis du genkender flere af disse symptomer gennem længere tid, kan det være en god idé at række ud og få støtte. 

Hvordan behandler man stress?

Stress behandles primært gennem samtaleterapi, hvor vi i fællesskab undersøger, hvad der skaber presset i dit liv. Det kan være ydre omstændigheder som arbejde, relationer eller manglende pauser. Men det kan også være indre mønstre og forventninger, du stiller til dig selv. Terapien giver dig mulighed for at forstå dine reaktioner og skabe nye måder at håndtere dem på. Samtidig kan vi se på, hvordan du prioriterer dig selv og dine behov i hverdagen.

Terapi der afhjælper stress

I terapien arbejder vi med det, der fylder i din hverdag lige nu. Vi ser på de mønstre, der kan være med til at fastholde stressen. Vi ser på dine grænser, forventninger og de roller, du måske ubevidst tager på dig. Terapi kan hjælpe dig med at genfinde balancen og tage bedre vare på dig selv.

Ud over indsigt arbejder vi med konkrete redskaber, du kan tage med dig og bruge i hverdagen. Det kan være øvelser i at sætte grænser, at finde et sundere tempo eller at blive opmærksom på tankemønstre, der skaber indre uro. Målet er, at du får både forståelse og handlemuligheder.

Stressbehandling i Vejle

I min praksis i Vejle tilbyder jeg stressbehandling i form af individuel samtaleterapi. Her bliver du mødt med nærvær, respekt og forståelse. Jeg har erfaring med at hjælpe mennesker, der er sygemeldte med stress eller som står på kanten af at blive udbrændt.

Hver session tilpasses dine behov og din aktuelle livssituation. Vi aftaler din behandlingsplan sammen.

Psykoterapeut MPF med erfaring i behandling stress

Jeg er psykoterapeut MPF med en baggrund i både oplevelsesorienteret og psykodynamisk terapi. Jeg er efteruddannet i behandling stress fra Kalmia – center mod stress. Det betyder, at vi både arbejder med det, du mærker her og nu, og de bagvedliggende mønstre, der kan have rødder i din opvækst og tidligere erfaringer.

Stress handler sjældent kun om ydre belastninger. Ofte er det også indre krav, gamle mønstre og ubevidste overbevisninger, der skaber pres. Ved at forstå disse sammenhænge kan du begynde at tage nye valg og finde en vej ud af stressen.

Ofte stillede spørgsmål om stress

Hvordan føles stress i kroppen?

Stress kan føles som en konstant uro, trykken for brystet, spændinger i musklerne eller en følelse af at være på vagt hele tiden. Mange oplever også hjertebanken, hovedpine og maveproblemer.

Hvad gør stress ved kroppen og hjernen?

Langvarig stress påvirker både kroppen og hjernen. Den kan føre til udmattelse, forringet immunforsvar og påvirke hukommelse og koncentration. Hjernen kommer i konstant alarmberedskab, og det kan være svært at finde ro.

Kan stress give fysiske symptomer?

Ja. Stress kan føre til en række fysiske symptomer som hovedpine, søvnbesvær, træthed, muskelspændinger, svimmelhed og fordøjelsesproblemer. Det er kroppens måde at fortælle, at der er brug for forandring.

Hvad er forskellen på stress, angst og depression?

Stress er ofte en reaktion på ydre pres og overbelastning, mens angst og depression ofte har dybere følelsesmæssige årsager. Symptomerne kan ligne hinanden, men behandlingen og årsagerne er forskellige. Det er muligt at have flere tilstande samtidig.

Er stress farligt for helbredet?

Hvis stress står på i længere tid uden pause eller støtte, kan det have alvorlige konsekvenser for både det fysiske og mentale helbred. Det er derfor vigtigt at tage symptomerne alvorligt og søge hjælp i tide.

Hvordan ved jeg, om jeg har stress?

Stress viser sig forskelligt fra person til person, men typiske tegn kan være søvnproblemer, indre uro, koncentrationsbesvær og følelsen af ikke at slå til. Hvis du oplever flere symptomer over tid, kan terapi være en god hjælp.

Hvordan kan terapi hjælpe mod stress?

Terapi giver dig et rum til at forstå, hvad der belaster dig, og hvordan du bedst passer på dig selv. Du får hjælp til at sætte grænser, ændre uhensigtsmæssige mønstre og finde frem til mere ro og balance i din hverdag.

Er stress terapi kun samtale?

Terapien er primært samtalebaseret, men vi kan også arbejde med konkrete øvelser og redskaber, der støtter dig i hverdagen. Det tilpasses dine behov og ønsker.

Kresten Reuss Kragh-Schmidt
Cand.merc., MBA og psykoterapeut MPF

Kresten beskæftiger sig med terapeutisk konsultation og coaching, rekruttering, strategi og lederuddannelse. 

Kontakt

Hør mere om individuel terapi

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig? Jeg er klar til at besvare dine spørgsmål og finde den løsning, der passer bedst til dine behov. Tag kontakt i dag for en uforpligtende samtale.

kresten@mentaltouch.dk